FOODLINES voor het hart

FOODLINES voor het hart

Voordat je gaat lezen, adem even in en leg je handen op je ribben. Voel dat je ribben naar buiten opzwellen en je borstkas breder maken. Houd een 3-tal tellen de inademing even aan. Als je uitademt, duw je je ribben, die smaller worden, extra naar binnen. Stop de adem even. Adem weer in en voel dat de ribben vanzelf weer naar buiten open zwellen. Trek je schouders ook wat naar achteren.
Herhaal dit drie maal heel kalm (!) met een zachte geest en houd bewust een 3-tal tellen stil tussen de adem in en uit.
Dit is een fijne manier om achter je pc met meer rust en aandacht te lezen, vanuit het nu, omdat je lichaam meer wakker en bewust is. Je leest anders en vanuit een grotere totaliteit. Je hele lichaam doet mee, niet alleen je hoofd, maar ook je hart en je buik en de aarde…

HERINNERINGEN aan het hart:

Realiseer je dat je meestal rondloopt met een gebroken hart. Omdat je bang bent gekwetst te worden. Durf je hart te laten breken, tienduizenden malen per dag. Dan breekt het ego open als een gebroken ei en zal de liefde vrijelijk stromen.

Het ‘ik’ is als een wispelturig kind, verkrampt en bang. Het hart ontfermt zich wijs en moederlijk over het kind, het ik, en wiegt het tot rust. Voel het zachte moederhart ontwaken in jezelf.

Het hart is zacht, plooibaar en moederlijk veilig. Negatieve emoties trekken de hartbasis samen, positieve emoties breiden haar uit. Maar zachtheid opent het hart in zijn totaliteit. Meer heb je niet nodig. Zeg ‘ja’ tegen jezelf en het gebeurt.

 

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*