IN DE PUDDING WEGGLIJDEN

IN DE PUDDING WEGGLIJDEN

Zacht worden is hetzelfde als ophouden met streven om je lijden te verlichten of je zorgelijke problemen op te lossen. Los je problemen niet op maar stop ermee naar een antwoord te zoeken. Die weg leidt tot niets – behalve dat je in een cirkeltje blijft ronddraaien, raak je er nog meer van in paniek.
Het antwoord ligt op een dieper niveau, radicaler en totaler.
Zacht worden is in het hoofd ontspannen…ontspanning zorgt voor een diepere transformatie
Door zacht te worden vlucht je niet voor jezelf weg, maar accepteer je jezelf juist in het grote geheel. Je zakt in je eigen pudding van drukte, angst en zorgen gewoon weg en wordt bevrijd. Je bent in het oog van de orkaan terecht gekomen en daar is alles roerloos stil. Voorbij de dimensie van de onrust en angst ligt dáár de plek van onaanraakbaar vrij zijn.

Een van de vele yogahoudingen die je binnenin zacht maakt is de volgende:

Zet je benen iets uit elkaar.
Breng je rechterarm schuin omhoog naar voren en je linkerarm schuin omhoog naar achteren. Blijf naar voren kijken.
Adem dan in en trek je beide armen nog verder weg omhoog uit je lichaam. Houd even aan.
Dan wissel je, op je uitademing, beide armen via beneden weer naar boven… in slow motion … terwijl je je benen buigt.
Op de daaropvolgende inademing strek je je beide benen en rek je je armen – linker arm schuin omhoog naar voren en rechter schuin omhoog naar achteren –  en lichaam helemaal uit als een boom die naar de zon reikt.

Dit herhaal je aan beide kanten nog twee keer… goed uitreiken naar de hemel … dan komt de stroom van je energie goed op gang.

Voel stil na en ontdek dat je innerlijk lichaam van top tot teen gaat stromen. Je ‘ik’ stroomt hierin mee weg.  Dé weg om je één te voelen met je diepere zelf. Wegglijden uit je oppervlakkige drukke ‘ik’ is het enige antwoord…

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*