Waarom is het nog zo stil in de Loods?

WAAROM IS HET NOG ZO STIL IN DE LOODS?

In afwachting ligt de stille Loods erbij om weer lessen toe te laten. Wat er ook allemaal gebeurd is in de afgelopen drie maanden, hoe hectisch en absurd ook, de stilte in de Loods is onaantastbaar gebleven…al die tijd in zichzelf verzonken.
Hoe belangrijk dat wij onszelf, na alle vervreemding en roerigheid, eveneens weer thuisbrengen in onze eigen oorspronkelijke stilte. De Loods is dé plek daarvoor, als een stille mantel van eeuwige geborgenheid. Daarom wenkt de stille Loods ons en zegt: ‘Zonder mensen kan ik niet gehoord worden. Kom maar!’

Maar dat gaat niet zomaar. Want de buitenwereld heeft plotseling allemaal regeltjes bedacht waaraan zelfs een onaantastbare stille Loods zich moet houden.
Zoals de regel dat alle mensen die naar de Loods toe willen komen ineens  afstand van elkaar moeten houden, ieder in zijn eigen cirkel van 1,5 meter. Daar moet aan gewerkt worden.
Verder blijkt dat een langere tijd samen diep in- en uitademen, wat de Loods dolgraag mag horen omdat het lege moment tussen in- en uitademing zijn stilte extra vergroot, niet geoorloofd is omdat ademen druppeltjes kan veroorzaken in een afgesloten ruimte. Dus heeft het landelijke protocol voorgeschreven dat ademen en bewegen alleen kan als er goed geventileerd wordt. Maar aan een goede ventilatie moet gewerkt worden en dat is geen eenvoudige klus voor de trouwe baas van de Loods, Adrie.
Toch blijkt het verstandig te zijn deze landelijke regels te  volgen want er komen veel mensen naar de Loods toe, waardoor onverantwoord te werk gaan niet slim zou zijn. Volgens Marlies van Geel zou de intensieve geconcentreerde yoga, zoals die in de Loods beoefend wordt, vergelijkbaar zijn met het opnieuw opstarten van koren. En dat laat nog even op zich wachten (er is zelfs sprake van september).
Toch wil ik graag in augustus alvast wat lessen geven op dinsdagmorgen, dinsdagmiddag, woensdagmorgen (door Adrie), woensdagmiddag en donderdagmorgen. Uiteraard voor wie willen en op voorwaarde dat de ventilatie aangebracht is.

Maar niet getreurd. Inmiddels zal ik ervoor zorgen dat er nog wat extra yoga- en meditatiefilmpjes op YouTube verschijnen om zelf thuis binnen of buiten in de tuin te volgen (De tot nu gemaakte filmpjes werden met veel enthousiasme ontvangen.)
Verder wordt er om de paar dagen op de website  (www.lbyoga.be) en op Facebook een meditatie geplaatst uit mijn meditatieboek. Inspirerend en verstillend om te lezen in relatie met de foto’s van Janine Krekelberg.

Dus daarom is het nog even stil in de Loods…Maar de stilte wil zich graag met ons allemaal delen zodra de kans en de tijd gekomen is om weer samen te leren zwijgen vanbinnen.

Als het denken stopt
verdwijnt het bekende
Als het bekende stopt
ontstaat de ongekende werkelijkheid,
die de kastanjetak zachtjes ziet bewegen
in de wind.

Met alle lieve groeten van Liesbeth,
Keep holy, happy and healthy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*