RUIMTE EN LEEGTE

RUIMTE EN LEEGTE

foto janine krekelberg

Wil je werkelijk leren? Die vraag stelt Krishna steeds weer aan zijn leerling Arjuna in de Bhagavad Gita. Wil je werkelijk bewust zijn van het echte en het onechte in het leven? Wil je werkelijk verbonden zijn met alles om je heen zonder dat je je balans en innerlijke spontaniteit verliest?
Laat er dan allereerst volledige openheid zijn. Ook al zit je vol verdriet, zorgen, conflicten en angsten, gooi al deze beelden en ideeën overboord. ‘Gooi dan’, zegt Krishna letterlijk, ‘alle beperkingen die je in je leven verzameld hebt weg.’

Een groeiproces kan niet plaatsvinden als er geconditioneerdheid is. We zullen alles moeten doden voordat de ongemanifesteerde kracht door ons heen kan leven. Deze kracht is te vinden in de eeuwigdurende ruimte en leegte. Deze kracht is liefde die niet vervuild is, die zonder doel is en nooit vernietigd kan worden. Vormen en ideeën kunnen vernietigd worden, maar liefde kan niet vernietigd worden.
Wanneer we alles weggooien wat ons beperkt en vasthoudt, voelen we wat echt is.


TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

Het beeld van de zee, de lucht en het stille strand  biedt mij een ver doorzicht naar ruimte en leegte. Het is eb, de lucht licht op en spiegelt zacht in het zeewater. De wolken verdwijnen naar de achtergrond. Ik kijk en ik kijk, duik de diepte in en vergeet..

 

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*