BRANDSCHONE SPIRIT

BRANDSCHONE SPIRIT

foto janine krekelberg

Vertrouw erop.
Door in rust te zitten en te mediteren komt een dieptefundament in onszelf aan het licht. De diepst bewogen lichtbron die we kunnen voelen. Je zou het de heilige geest kunnen noemen, een ondoorgrondelijke geestelijke kracht die ons de werkelijke levensvreugde schenkt.

Deze heilige geest – die in elk menselijk wezen eeuwig en altijd woont zonder dat de mens het zelf beseft – ligt voorbij al onze woorden en gedachtes. Toch kunnen wij hem innerlijk altijd voelen. De heilige geest is een stille inwerkende bubbeltjesgeest, zoals de ‘sprite’ van bronwater sprankelend op de tong voelt.
Luister maar en voel van binnen:
De tintelingen in onze voeten en vingers zijn de tintelingen van de stille heilige geest… in ons.
De zachte suizingen in ons hoofd zijn die van de stille heilige geest… in ons.
Het kloppen van het hart is de hartenklop van de heilige geest… in ons.
Het stromen van het bloed is de fijne spirituele stroom van de heilige geest… in ons.
Het stromen van de adem is de adem van de heilige geest… door ons heen.

Het is niet alleen een levende geest die in ons woont. Het is ook een vernieuwende geest. Het is een geest die, wanneer we stille aandacht voor hem hebben, herstelwerkzaamheden voor ons verricht. Als we ons ik loslaten gaat de heilige geest stromen. Er wordt werk verzet dat jarenlang vastgezeten heeft en nu de tijd krijgt om opgeschoond en afgevoerd te worden. Laat het lichaam maar in stille rust diep in revisie gereinigd en gepurifieerd worden. Vreugde verschijnt vanzelf. We hoeven alleen stil binnenin te luisteren en te voelen hoe brandschoon en leeg alles wordt.

————————————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP HAAR FOTO:

Een kolkende massa spat bruisend uiteen in een reinigende stroom van koel helder bergwater. Een echo van fijne nevel is haast voelbaar op mijn huid.
Een stevige spar vult een groot deel van het beeld. Dichtbij de waterbron is hij tot leven gekomen. De spar ontvangt eenvoudig weg het bronwater en groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*