ALS EEN BALLON

ALS EEN BALLON

foto janine krekelberg

Wisten we dat? Dat een lichaam niet alleen uit een hoofd bestaat maar ook uit twee armen, twee benen en een romp?

Maar dat weet iedereen toch wel? Nee bijna niemand. Praktisch elk mens leeft en woont uitsluitend in zijn hoofd. Alleen vanuit zijn hoofd weet de mens zijn leven in bedwang te houden en alleen vanuit zijn hoofd meent de mens het leven te kunnen begrijpen. Gedachtes en discussies zijn daarom de ‘hoofd’zaak. Denken, denken, denken is het enige waarvoor de mens leeft.
Daarnaast sleept hij, als een dier dat aan zijn onderlijf verlamd is, nog een lichaam met zich mee waar hij niet zoveel raad mee weet, behalve door het op tijd te voorzien van eten en drinken en het als werkezel te gebruiken. Leven vanuit zijn hoofd is het enige wat de mens kent. Zou dat de reden wezen waarom hij er vaak zo vreugdeloos uitziet?

De mens is er zich niet van bewust dat hij náást zijn lichaam woont in plaats van erin. Hij mist daardoor het allerbelangrijkste. De vreugde die opgeslagen ligt in elke cel van het lichaam. Vreugde die verbonden is met de kosmische energieën en het kosmische licht. Vreugde die ontstaat als het hele lichaam bewust bewoond wordt.
Daarom is het belangrijk voor elk mens te weten hoe hij zijn lichaam binnenin van top tot teen kan bewonen.

Wij hebben niet voor niets daarvoor ventielgaten meegekregen: onze ogen, onze oren, onze kruin, onze neus en over de hele huid onze poriën. Als ventielgaten kunnen we die openzetten om de evenwichtige sferen van het heelal binnen te laten.
Dat is de weg van meditatie: het kalme wachten, de weg van het luisteren, voelen en open gewaar zijn om via de subtiele openingen de zee van ruimte om ons heen te ontvangen. Het gebeurt vanzelf. Wij hoeven niets te doen, alleen maar te ontvangen. Al die leegte. Al die oneindige ruimtes. Want leegte is de ruimte waar goddelijke energie in huist. We voelen hoe ons hele lichaam leger en lichter als een ballon wordt. Harde obstakels, duistere emoties en het beperkte denken lossen vanzelf op. Oude denkwetten transformeren in een wetteloze wereld van maar één waarheid: die van zorgeloos en simpel zijn. We hebben niets meer nodig. Onze geest is uitgegroeid tot één onmetelijke ruimte-ballon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top