ONZE VRIJE WIL

ONZE VRIJE WIL

janine krekelberg

Een mens heeft niet één geest. Elke lichaamscel heeft een eigen geest. Ons lichaam bestaat uit miljoenen levende geesten. En elke celgeest is gehoorzaam aan de stemming van het lichaam.
Zijn we blij of terneergeslagen, onze celgeesten zijn even blij of terneergeslagen. Ze zijn volledig afhankelijk van hoe wij tegen het leven aankijken. Denkt de mens zich zorgeloos, dan zal elke cel zich zorgeloos voelen. Staan we in het leven met een open geest of maken we van alles een probleem?
In die zin heeft de mens de grootste keuzevrijheid binnen zijn noodzakelijke kosmische levenslot. Die keuzevrijheid bepaalt elke dag onze stemming.
Als we denken dat de wereld ons treurig zal behandelen, zullen onze celgeesten futloos worden en zal de wereld ons treurig behandelen. Maar weten we het licht en de dag en het moment zelf te waarderen, ook al is het een bewolkte dag en ook al zit alles ons tegen, dan richten onze celgeesten zich op en krijgen we de kracht van wie rijker is dan wie ook.
Meditatie helpt ons losweken uit onze treurige vermoeidheid, want de geest van elke lichaamcel is van nature evenwicht en rust en ordening.
Waarop richt zich onze vrije wil? We hebben wat dat betreft ons leven zelf in de hand.

—————————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

Waarop richt ik me bij deze afbeelding? Kijk ik naar het licht van de zon of merk ik vooral de grijsheid van de bewolking op?
Het licht in de lucht ziet zich terug in het water en de golfjes van de zee worden zichtbaar. Een baan van oplichtend water ontstaat en zoekt zich een weg door de bewolking heen. Ik verbind me met het licht en neem de bewolking waar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top