Scheppende liefdesdans (70 meditaties)

SCHEPPENDE LIEFDESDANS

Materie bestaat uit energiepatronen die voortdurend ten opzichte van elkaar veranderen, een altijddurende dans van moleculen van wederzijdse trillingen.
Zo is elke adembeweging een dans met de kosmos, op het ritme van de altijd veranderende beweging in de schepping. Met elke adem verandert er iets in het heelal en verandert het heelal iets in ons. Wij doen mee, wij scheppen constant mee.
Niet alleen onze geest maar ook ons lichaam, ons levende bloed, onze organen, spieren en gewrichten zijn onderhevig aan de werking van de hemelse orde. Elk moment verandert er iets in elke cel van ons lichaam. Wij kunnen niet anders dan partner zijn in dat grote spel der veranderingen, want dat is de wet van het leven hier op aarde. We kunnen niet afhaken. De wet van mee veranderen ligt besloten in elke adembeweging. Een dans van twee geliefden die om beurten elkaars partner zijn in geven en ontvangen. Zo scheppen we nieuwe vormen in het heelal, en stromen we mee in het veranderen.
Al zittende in meditatie zullen we ervaren dat de dans van de adem geleidelijk aan in geven en ontvangen één wordt. Jin en Yang vloeien samen tot één kosmisch lichaam waarin alle tegenstellingen worden opgelost. Een diep verlangen ontwaakt: een zachte liefde voor de schepping.
Door ons daarvan bewust te zijn, dragen we bij tot het verhogen van onze aarde-energieën. Zo brengen wij de aarde, de dieren, de planten, de mensen en onszelf op een hoger plan. Door ons verlangen, door onze stille liefde. Een vredig mens beïnvloedt het algemeen welzijn van de aarde.

—————————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO

Opgelicht uit de schaal van de paddenstoel danst de stroom van leven 

————————————————————————————————————————–

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top