BLOKKERENDE WARMTE

BLOKKERENDE WARMTE

Ik hoorde eens iemand zeggen: “Ik leef alleen omdat de lichtstroom in mij leeft; zonder die lichtstroom is er geen leven in mij.”
Zo waarachtig en eenvoudig.

In deze dagen waarin Europa kreunt onder een zware deken van hitte terwijl we stil afwachten tot het voorbij is, vergeten we de lichtstroom. Oftewel vergeten we het knopje van het licht in onszelf aan te zetten.
Het is de gedachte aan de warmte die daarvan de oorzaak is. ‘Warmte’ doordrenkt onbewust onze geest, waardoor ons energiestelsel geblokkeerd wordt. Door onze focus op de warmte, op één ding, komt er een kink in de kabel van ons hele energienetwerk
Hoe kunnen we die geblokkeerde lichtstroom weer haar vrijheid teruggeven, zodat de energie luchtig door ons heen kan stromen?
Door te begrijpen hoe ons energiestelsel werkt.
Kijk daarvoor naar onze huizen en onze gebouwen, waar elektriciteit pas kan stromen als we over een knopje beschikken waarmee we het licht aandoen om elektriciteit door de kabels te sturen.
Ons lichaam beschikt over eenzelfde soort systeem, maar dan van nature. Wij hoeven geen knopje aan te zetten want ons lichaam heeft van nature een eigen allround energiecircuit.
Maar wat doen wij? Wij zetten de toevoer, het knopje juist uit! De natuurlijke elektriciteitsstroom, die er altijd is, krijgt zo geen ruimte! Door spanning, pijn, kopzorgen, gefocust zijn op een probleem – warmte in dit geval – staat de knop uit, zodat de geblokkeerde stroom niet vrij en gezellig door de cellen kan vloeien. “Scheve” onderdrukte stroom blijft over. Dat maakt extra warm en benauwd.

We zullen het lichtknopje weer moeten leren aanzetten, waardoor onze geest zijn eigen openheid en ruimte terugkrijgt en ons daardoor weer in verbinding brengt met het universele elektriciteitsnetwerk.
We zullen moeten leren zacht worden, zodat we de energie wijd kunnen opvangen vanuit hemel en aarde en het licht door ons heen kunnen laten vloeien. Meester Eckhart zegt dat dit licht edeler en belangrijker is dan alle lichamelijkheden.
Als onze geest ruimte krijgt, gaat het natuurlijke licht aan en verdwijnt de duisternis, de opgeslotenheid, vanzelf.

Hoe belangrijk is het om iedere keer opnieuw het lichtknopje te openen als we ons afgescheiden, gespannen of ongelukkig voelen met onze drama’s en hebbedingetjes. Het is het lichtknopje weer openzetten waardoor alle spanning vrijelijk uit onze gedachtes wegstroomt en er geen gedachte of beeld meer overblijft.
En bij pijn? Ook bij pijn warrelen er allerlei zorgjes door ons hoofd en houdt verkramping de stroom tegen. Voel de pijn maar en geef die alle vrijheid, met jezelf erbij.

In deze warme dagen: geef je geest maar alle ruimte en openheid. Zet het lichtknopje open. Geef zachtheid en rust aan de geest, en het lichaam schakelt vanzelf over op zijn eigen volledige energiecircuit. Woordeloos worden onze ledematen zacht en stromend.
Het knopje, vergeet het niet, vergeet het niet.

 

Scroll naar top