LUISTER MAAR

LUISTER  MAAR

Stilte is de verbindende factor die alles samenvoegt wat gebroken is.
De stilte die als een ijzige deken heel zacht neerdwarrelt nadat een kindje gestorven is, de ouders gebroken erbij zitten, verweesd ineens  achtergebleven vaak na een strijd op leven en dood. De diepe stilte die een mens als enige antwoord overhoudt als een geliefde is heengegaan.
De stilte die zo moordend kan zijn omdat hierin plots duidelijk wordt dat we niets in eigen hand hebben en alles ons ontglipt wat we als stromend water vast willen houden.

Maar… kunnen we goed luisteren naar de stilte om te horen wat zij ons te zeggen heeft? Hoe de eenheid onder alle gebroken werelden er diep in verborgen ligt?  Durven we die ‘enge’ stilte stap te maken?  Het zal ons zo helpen…
Raak vertrouwd met de leegte, de stilte, de oneindigheid. Beetje bij beetje zul je de diepe vrede, de samensmeltende eenheid ervan met je hart en je innerlijk gaan verstaan.

Scroll naar top