GOEROE REGENWORM

GOEROE REGENWORM

Wij zijn meesters in het maken van problemen, wij zijn topsporters in het maken van zorgen, we zijn keien in het bemoeien met en oordelen over anderen, we zijn onverzadigbare voeders van herhalende gedachtes, onrust en emoties aan één stuk door. Als een rat in zijn tredmolen maalt en reageert het de hele dag in ons prietpraathoofd maar door. En ’s avonds zijn we doodmoe van al dat bemoeien, denken, oordelen en zeuren over van alles en nog wat. Voelt dit eigenlijk wel als een bevredigend leven?

Misschien kunnen we iets leren van de regenworm.
Het hoogste doel van een regenworm is de grond luchtig en doorlaatbaar maken, zodat de aarde door ruimte, licht en zuurstof vruchtbaar wordt. Hoe intelligent is de regenworm, met zijn hoogontwikkelde zenuwstelsel, die gewoon doet wat hij moet doen zonder aanstoot te nemen aan problemen, zorgen en gedachtes. Hij brengt luchtigheid in de wereld van de aarde.

Hoe kunnen wij onszelf en de wereld luchtiger maken?
Als een probleem ons lastigvalt, of er zit ons diep iets dwars, zorg dat er lucht onder kan komen zodat de benauwdheid kan verdwijnen. Knip de opgesloten pijnplek als een poliep die aan de huid vastzit open en geef de pijn lucht. Ruimte verschijnt ineens en de rest is ‘none of your business’.

Scroll naar top