DE SCHEVE BATTERIJ

DE SCHEVE BATTERIJ

foto janine krekelberg

Een batterij die scheef in een toestel wordt geplaatst, zal weinig energie kunnen leveren.
Zo is het helaas met de energie van de mens ook gesteld. Een mens leeft met een onrustige springerige geest als die van een vlo die continu wegspringt van het ene plekje naar het andere. Nergens vindt hij rust. Door die springerige onrust hangt de mens half scheef in zijn lichaam. Met het gevolg dat het elektromagnetische veld via de zenuwen nauwelijks of geen voeding krijgt en onze transformatoren, de chakra’s, onderling niet goed kunnen samenwerken wegens te weinig krachtstroom. Kortom, ons energieveld is een batterij die geen contact maakt met zijn energiepunten.
Zo kunnen we, zonder indalende rust in ons lichaam, niet op onze innerlijke krachtbron aangesloten worden. Dat is de reden waarom we zo onrustig, vermoeid of geïrriteerd zijn. We zijn letterlijk niet geaard.

Kalmte van geest brengt ons in een dieper vaarwater. Als we rustiger en zachter worden, worden wij aangesloten op de aarde­krachten die onze basisenergie leveren. We laten alle woorden en gedachtes uit ons hoofd wegsmelten, en dalen de diepte van ons lichaam in.
Als we volledig tot op de bodem van ons lichaam in ons vlees, in onze buik en in onze benen gezakt zijn, zijn we in onze aardende kracht terecht gekomen. ‘Het woord is vlees geworden.’ Wij zwijgen en we voelen dat de energetische intelligentie van ons volledige ‘vleselijke’ lichaam opgewekt wordt en zich van top tot teen kan opladen. Pas dan kan alles in het lichaam samenwerken met de oneindige kosmische intelligentie. Het tijdelijke lichaam waarin we wonen verandert diep binnenin in een kosmisch stromend geestlichaam. Zo rustig, zo zacht, zo stil… en zo volmaakt.

——————————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

De geulen doen de grond verzakken rondom het brok steen.
Toch rust het rotsblok stevig in de aarde.

———————————————————————————————————

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*