CD’s & boeken

Cd’s

Wil je mijn cd’s direct vanaf de website beluisteren? Klik dan hier en meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 

 

Deze (Tibetaans) boeddhistische meditatie brengt je heel dicht bij het bewustzijn van je lichaam in al zijn essenties.
Vanuit de dichtbije stoffelijkheid word je langzaam meegenomen en opgenomen in een ruimer bewustzijn, totdat je geleidelijk een deel wordt van en oplost in het universele organisme van het heelal.
Een hele goede ondersteuning bij je dagelijks meditatie maar ook als je je wat depressief of onrustig voelt helpt het je de betrekkelijkheid van alles te doorzien.
Deze meditatie geeft je veel innerlijke ruimte…

 

Om de chakra’s te zuiveren worden deze 7 belangrijkste centra die verbonden zijn met de grote zenuwknooppunten van het lichaam door middel van hun bijbehorende klank en kleur weer in hogere en verfijnde trilling gebracht.
Deze ademhaling geeft je weer het herboren gevoel een eenheid te zijn waardoor alles innerlijk gaat samenwerken op een dieper en fijner niveau.
Heel fijn bijv. voor het slapen gaan of als je heel erg moe bent of s’morgens vroeg als ochtendmeditatie.
Uitstekend middel om de ademhaling gaandeweg te leren verdiepen, ook bij luchtwegproblemen en hyperventilatie aan te raden!

 

Een 6-tal staande houdingen, gevolgd door een 1e ontspanning; daarna een liggende houding gevolgd door een geleide diepteontspanning.
Totale rust voor lichaam en geest …

 

Deze inleidende meditatieles geeft heel in het kort de essentie van het stil leren zitten weer.
Stil leren zitten met als doel in de diepe stiltekern in ons middelpunt terecht te komen omdat daar al onze krachten verborgen liggen.
Niet alleen de eerste praktische beginselen en de voorbereiding tot het zitten komen aan de orde maar ook de ervaring van de meditatie zelf (En daar gaat het uiteindelijk om).
Er zijn vele wegen naar meditatie – dit is er slechts één van en die wegen kun je vergelijken met het bouwrijp maken van grond voordat je het huis zelf erop kunt bouwen.
Is de voorbereiding zo efficient direct en volledig mogelijk en dat wil ik laten ervaren, laat dan de stilte en de leegte en de rust maar binnenkomen.

 

Een complete yogales, voor jong en oud, soepel en stram.

 

Na een paar staande en liggende yogahoudingen (o.a. drie prachtige asana’s op de buik) breken de 4 geheime innerlijke brandpunten open. Deze 4 diepst verborgen heilige stiltepunten zijn rechtstreeks verbonden met het kosmische veld. Zij brengen ons naar wie we in wezen zijn: een klein stipje bewustzijn midden in het grenzeloze universum. Het ontwaken van deze verborgen stiltepunten maakt een einde aan de soms zo onrustige zoektocht naar innerlijke rust en stilte.
Ook een enorme steun bij het mediteren.

Wil je een Cd bestellen? Vul dan onderstaand formulier in.

cd's bestellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Boeken

 

 

‘In De Wijze Zee en andere verhalen schrijft Liesbeth Bours-Romijn op een bijzondere en innemende wijze over ‘gewone’ dingen uit haar leven. Over alledaagse gebeurtenissen die geestig, moeilijk, verdrietig of ontroerend zijn. Liesbeth verbindt al die herkenbare en menselijke zaken met een diepere werkelijkheid die aan alles in het leven ten grondslag ligt. Ze laat zien hoe spiritualiteit zichtbaar wordt door met een levendig geestesoog naar de dagelijkse dingen en gebeurtenissen te kijken. De herkenbaarheid van haar verhalen zal velen meteen aanspreken’.

 

“Pakkende verhalen uit het leven gegrepen, dat is wat de lezer vindt in dit boek. Het mooie van deze verhalen is dat het gewone, concrete leven en de diepste dimensie ervan intens met elkaar verbonden zijn. Even wordt de lezer boven het gewone en alledaagse uitgetild, en ervaart iets wat onbeschrijfbaar en onbenoembaar is. Een moment van losmaking uit zijn eigen kleine, beklemmende wereldje.
Is één verhaal in dit boek voldoende om dit proces door te maken? Nee, zo zitten wij mensen niet in elkaar. Maar gelukkig leidt ieder verhaal ons opnieuw de stilte in, om van daaruit in de drukte terug te komen en weer iets van glans en bevrijding in ons dagelijks leven te ontdekken. Zo roept ieder verhaal een glimlach op het gezicht tevoorschijn. Ik kan u deze verhalenbundel van harte aanbevelen.”
(Jeroen Witkam)
Jeroen Witkam is een Zenmeester die sinds 1971 Zensesshin in binnen- en buitenland begeleidt. Tevens was hij decennialang abt van de Trappisten Abdij Maria Toevlucht te Zundert (NL)

 

Anders dan in haar vorige boeken wordt de lezer in ‘Zeventig Meditaties’ rechtstreeks en heel lijfelijk naar binnen gebracht. Het zal inzicht en verandering brengen in de geestesgesteldheid van de mens, en dat op een zéér eenvoudige verstilde wijze.
Daarbij is elke meditatie verbonden met een, alle gemaakt door de unieke fotografe Janine Krekelberg. De combinatie woord en beeld werkt verrassend verdiepend.
Aan het boek is verder ook nog een toegevoegd waarop 22 ingesproken meditaties, prachtig met ‘back-sound’ bewerkt door Pieter van der Lee.
Kortom, gewoon een prachtig uitgevoerd boekje om naast je bed te hebben liggen. Een must!
Een boekje dat met opzet laag geprijsd is: voor 16 euro is het een verrassend cadeautje voor menig ander mens en…voor jezelf!

 

In Tweemens-Eenmens worden ons herkenbare spiegeltjes getoond van het dagelijkse neurotische lijden waar we als gespleten mens, als ‘Tweemens’, bewust of onbewust onder gebukt gaan.
Maar diep in ons huist ‘Eenmens’. De mens die leeft vanuit de orde van eenheid en rust.
In deze verhalen wordt de weg van Tweemens naar Eenmens getoond. De weg van onrust naar de diepere eenheid die in elk van ons verborgen ligt.
Zonder dat we dat yoga, zen of God hoeven te noemen, is het het leven zelf dat ons die diepe vreugde schenkt.
Liesbeth Bours-Romijn (1950)
In Barneveld geboren. Nederlands gestudeerd, twintig jaar lesgegeven op diverse scholen. In 1980 begonnen met het geven van yoga- en meditatielessen. Getrouwd geweest, een dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen. Inmiddels schrijfster van drie boeken, Tweemens-Eenmens is haar vierde boek, en sinds 1990 woonachtig in het Belgische Wuustwezel.
Jaap Romijn (1941)
In Barneveld geboren, de HBS afgelopen en daarna, vanuit romantische redenen, naar Amerika gegaan. Aan de University of Arts and Crafts in California het vak beeldhouwen geleerd en meubelontwerper geworden. Getrouwd, twee dochters, gescheiden, de laatste tien jaar hoofdzakelijk gebeeldhouwd en (zoals hijzelf schrijft) ‘een kale kop gekregen’.

Boeken bestellen

Alle boeken zijn bij Bol.com te bestellen. Klik hier voor mijn persoonlijke pagina bij Bol.

Scroll naar top