Over Liesbeth

Geboren in Barneveld in 1950. In aanvang dramadocente heb ik als docente Nederlands verder altijd in het middelbare onderwijs gewerkt.
Op jonge leeftijd was ik al geboeid door de Westerse en Oosterse mystiek en beoefende ik zenmeditatie. In 1978, ik was 28 jaar, begon ik naast mijn leraarschap aarzelend met het geven van yogalessen.
Mijn yogaopleiding volgde ik bij Saswitha – bij Saswitha zelf – maar mijn yogalessen gaven mij toen geen voldoening. Ik voelde dat er meer was dan alleen maar verschillende houdingen en ademhalingen doorgeven. Dat gebeurde nadat ik in 1988 in aanraking kwam met de universele inzichten van Paramahansa Yogananda. Als kriyaban ingewijde werd ik geïnspireerd door zijn yogaleerweg. Van daaruit kon ik mijn yogalessen een diepe geestelijke kernvorm geven.
Verder volgde ik de opleidingen ademtherapie (Heinz Kihm, Zwitserland) en spirituele psychotherapie (White Lodge Nederland), en zijn uiteindelijk Loa-tse, Tsjwang Tse en Krishnamurti mijn grootste inspiratiebronnen geworden.

Vanaf 1980 woonde ik een aantal jaren in een spirituele leefgemeenschap en maakte ik van zeer dichtbij kennis met de toen heersende grote verscheidenheid aan nieuwe denk-, bewustzijns- en new age-stromingen. Ik gaf daardoor yoga- en meditatieles aan veel verschillende groeperingen, en bouwde veel leservaring op.

In 2003 besloot ik mijn reguliere baan als docente aan het middelbaar onderwijs op te geven om mijn verdere leven uitsluitend aan de yoga te wijden. En aan het schrijven. Ik schreef een viertal boeken

In 2009 verscheen “De wijze zee & andere verhalen” en in 2010 “De ademende wind”. Daarna schreef ik in 2013 “Zeventig Meditaties”, een verzameling stiltemeditaties (plus een cd) in samenwerking met de fotografe Janine Krekelberg. Mijn laatste boek “Tweemens-Eenmens” verscheen in 2017, waarvoor mijn broer/beeldend kunstenaar Jaap Romijn de illustraties maakte.

Scroll naar top