Over Liesbeth Bours

Geboren in 1950 in Barneveld (Nl)
Naast een schoolloopbaan, in aanvang als dramadocent en later als docent Nederlands, heb ik een groot deel van mijn leven aan de yoga gewijd.
Ik was al vroeg in mijn leven geïnspireerd door de Westerse en Oosterse mystiek en beoefende vanaf jonge leeftijd de zenmeditatie. In 1978 begon ik aarzelend met het geven van yogalessen. Mijn yogaopleiding volgde ik bij Saswitha (bij Saswitha zelf). Maar ik voelde me een eenling binnen de yogawereld zoals die zich toen en nu nog profileert.  In 1988 kwam ik echter in aanraking met de universele inzichten van Paramahansa Yogananda. Als kriyaban ingewijde werd hij de inspirator van mijn geestelijke yogaleerweg. Van daaruit kon ik mijn yogalessen een diepe geestelijke kernvorm geven.  
Verder volgde ik de opleidingen ademtherapie (Heinz Kihm, Zwitserland) en spirituele psychotherapie (White Lodge Nederland)   
Vanaf  1980 woonde ik een aantal jaren in een spirituele leefgemeenschap en maakte ik van zeer dichtbij kennis met de grote verscheidenheid aan nieuwe denk- en bewustzijnsstromingen. Ik gaf daar yoga- en meditatieles aan veel verschillende groepen.

In 2003 besloot ik mijn reguliere baan als docent aan het middelbaar onderwijs op te geven om mijn verdere leven uitsluitend aan de yoga te wijden. En…aan het schrijven

 

In 2009 verscheen “De wijze zee & andere verhalen”.
In 2010  “De ademende wind, overpeinzingen vanuit de stilte”.
In 2013 “Zeventig Meditaties, een verzameling stiltemeditaties” (plus een cd) in samenwerking met de fotografe Janine Krekelberg. Dit boek is inmiddels aan een 2e druk toe.
In 2017 verscheen mijn voorlopig laatste boek,”Tweemens-Eenmens, is het yoga, zen of simpel de vrijheid van het leven zelf?”, geschreven in samenwerking met mijn broer/beeldend kunstenaar Jaap Romijn, die de illustraties bij alle verhalen maakte. Dit boek zal op den duur in een Engelse vertaling gaan verschijnen.

(foto Marlies van Geel)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top