Juk

 

JUK

Soms draagt een mens de hele wereld op zijn schouders en is zijn hart bezwaard en bekommerd om alles. Dan voelt hij een zorgelijke verantwoordelijkheid voor de ander, voor het reilen en zeilen van de hele wereld en voor de toekomst. Maar heel diep van binnen zou hij wel eens een klein wijs stemmetje uit het hart kunnen horen zeggen:
‘Nee, je hoeft niet de hele wereld en de toekomst op je schouders te nemen als een zwaar juk. Maak je ‘juk zacht en je last licht’. Het is allemaal niet jouw verantwoordelijkheid. De lente komt vanzelf. Wees liever zorgeloos van geest, ook al meen je dat alleen jij de wereld kunt redden.’

En het wijze stemmetje vervolgt: ‘Luister naar mij: wil je voor de wereld iets betekenen, leef dan meer ontspannen en in vrede met jezelf dan dat je hard aan alles trekt en wringt of alles om wilt buigen naar jouw standpunt, wil en visie. Wees los en licht. Juist als je innerlijk los bent van alles, zal er een natuurlijke hervorming van je uitgaan, zal jouw lichtheid de mensen aanspreken. De grote wet voltrekt zich als we licht en vrij zijn. Nee, jij hoeft en kunt het niet allemaal weten. Zoek de vrede in jezelf, aanvaard volledig wie je bent, want zo help je mee moeder aarde te zuiveren. Pas dan ontvang je vanzelf de juiste ingevingen die van belang zijn om te doen.

Je zult van Moeder Aarde te horen krijgen: “Word maar zacht en licht. Als je dat kunt, kan je alles.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top