ZUIVERE RADIO – ONTVANGST

ZUIVERE RADIO-ONTVANGST

foto janine

Het wijde heelal zoekt voortdurend contact met ons. ­Alwetende energieën doorzeven ons lichaam tot in de ziel. We ontvangen ieder moment de meest verfijnde en subtiele energieprikkeltjes rechtstreeks. Voelen we dat?

Helaas, de ziel als tijdloze alwetende radio-ontvanger in ons, wordt overstemd door het verstand. Ons verstand, een uiterst belangrijk hulpmiddel voor praktische doeleinden, is niet rechtstreeks verbonden met de wijze goddelijke wereld. Het verstand is verbonden met de tijd. Ons denken houdt zich angstvallig vast aan het verleden, de toekomst en aan onze emotionele herinneringen. Dat is onze enige houvast. Het denken is altijd aanwezig omdat het voeding nodig heeft waar het problematisch op kan kauwen, of zich kan opwinden over ‘mijn wil’ die geschieden moet.

Hoe bereikt het alomvattende heelal ons dan wel?
Hoewel het denken almachtig lijkt, kan het één ding niet vatten. Het denken weet geen raad met het nu. In het nu raakt het denken zijn heerschappij volkomen kwijt. Het nu is dingloos en rukt daardoor alle denkhouvast uit handen. Want wat nu gewoon ‘is’ kan niet bestaan naast denkdingen over straks, gisteren en morgen. Het denken vereist onderhandelingen en discussies. Maar in het nu verdwijnt elke discussie omdat zo-zijn woordeloos samenvalt met zichzelf. Het nu is het gebied waar de ziel onmiddellijk samenwerkt met het Al. Het nu is een optelsom van alles wat voorbij is. Het nu heeft dus geen boodschap meer aan het verleden. Het nu zit nergens aan vast en is vrij en doelloos als een wolk die komt en gaat. In het nu kunnen we alleen nog maar zwijgen om zo de goddelijke wereld haar werk te laten doen.
Wees stil en zwijg. Dan is er radio-ontvangst.

————————————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

Ik kijk naar het blad waarvan de nerven als antennes met ontelbare voelsprietjes het landschap vormen. 

Diagonaal over de afbeelding rust de grote nerf, de centrale moeder-antenne.

Met open armen ontvangt zij signalen van alle kanten. En naar de verste uithoeken van dit universum verzendt zij haar berichten.

——————————————————————————————————————————-

www.lbyoga.be  / foto janine krekelberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top