GROOT IN HET NIETS

GROOT IN HET NIETS

foto janine krekelberg

In elk mens is een groot en zelfs schrijnend diep verlangen naar het goddelijke aanwezig. Ook al vertaalt het zich niet zo direct en voelbaar als ‘goddelijk verlangen’, toch ligt in elk mens een diepe hunkering verborgen naar krachten die machtiger en sterker zijn dan hemzelf.
Maar het vertaalt zich anders. Het vertaalt zich in ons streven naar perfectie om slimmer, rijker, verstandiger, machtiger, beter, origineler en spiritueler te willen zijn dan wie ook; een surrogaat van vermeende wijsheid die door onszelf gemaakt en bedacht is.

Maar werkelijke wijsheid toont zich juist in het tegenovergestelde: niets te kunnen begrijpen van al dat grote machtige. Werkelijke wijsheid ligt in de bron van niet-weten. Werkelijke wijsheid, dat grote stille lege, kunnen we op ons af laten komen, willoos en passief.
Wij zijn namelijk de spiegel van die grote wijsheid die wij kunnen ontvangen in ons hart en in elke cel. Daarom voelt het reflecteren van de stilte zo gezond, zuiverend en schoon aan. Daarom is het zo wijs om te verlangen naar innerlijke leegte.
Hoe doen we dat? Als we ons hart en al onze deuren en oren openzetten – we gaan daarvoor zelfs meer rechtop zitten – dan horen we heel zacht fluisteren: ‘Kom maar. Open jezelf volkomen en ontvang.’ En dan gebeurt het vanzelf. Als kinderen krijgen we álles wat we nodig hebben.
Alle vragen vallen weg.

———————————————————————————————————————————TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

Ontspannen liggend op het gras spelen de hond en het kind.
Zonder enig streven en met stille aandacht komen ze elkaar tegen, open en ontvankelijk. Als vanzelf
—————————————————————————————————————————–

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top