GODDELIJKE ADEMMACHINE

GODDELIJKE ADEMMACHINE

Laten we vooral geen ingewikkelde gedachtes denken. Laten we vooral niet menen dat het leven moeilijk of bijzonder gecompliceerd is.
Want alles wordt voor ons gedaan. Wij hoeven zelf niets te doen. We hoeven zelfs niet voor onze eigen adem te zorgen. Eenvoudigweg omdat we ieder moment beademd worden door de oerbeweging van een goddelijke machine waarop we aangesloten zijn. De adem komt niet voort uit onze eigen beweging. Nee, wij wórden bewogen. Wij hoeven alleen maar passief doorgang te verlenen aan het binnenstromen en weer wegvloeien van de adem. Zacht voelend ondergaan we het ontvangen en weer loslaten… ontvangen en loslaten. Wij mogen, nee wij kunnen niets doen als alleen maar onszelf iedere keer opnieuw weggeven aan die bovenmachtige autonome adembeweging.

Als we de tijd nemen om naar onze adembeweging te kijken, worden wij gaandeweg rustiger. We merken zelfs dat aan het einde de uitademing even helemaal stilvalt. We deinen als een luchtbel heel lichtjes mee op de zee der oneindigheid. Steeds een beetje meer verdwijnen, steeds een beetje meer…

———————————————————————————————————————

TOELICHTING VAN JANINE OP HAAR FOTO:

Fijntjes golft het water
alsof het wordt beademd
in een alsmaar durende beweging.
Het riet deint zachtjes mee.

————————————————————————————————————————————-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top