RICHELTJE ‘IK’

RICHELTJE ‘IK’

Ik zag de poes bijna van het tuinbankje afglijden. Hij sliep diep. Zijn zware achterlijf schoof steeds verder en steeds verder van de bank af. Totdat het onvermijdelijke gebeurde. Ik zag het dikke meneertje ineens zacht in het gras vallen. Alsof er niets aan de hand was gaapte hij even, strekte een pootje uit en liep doodgemoedereerd en klaarwakker tussen de bomen weg.

Ik bedacht me vanuit mijn tuinstoel hoe het zou zijn als wij als mensen ook van ons richeltje zouden vallen. Ik realiseerde me namelijk dat we in het dagelijkse leven altijd aan het balanceren zijn op een mentaal ‘ik’-richeltje waaraan we ons stevig vastklampen uit angst onszelf te verliezen.
Hoewel we er doodmoe van worden, moeten we ons maar eens voorstellen hoe we anders door de mand zouden vallen en ons beeld over onszelf en de wereld zouden verliezen! En dan ook nog eens al onze meningen, onze overtuigingen, onze rollen, onze bepalende gedachtes, onze outlook en onze status zouden kwijtraken als we patsboem van dat smalle richeltje af zouden kukelen! Alles kwijt. Een beangstigende gedachte.

Of … toch niet?  Zouden we niet heel stiekem even van dat fake zelf geconstrueerde ‘ik’- richeltje af willen glijden en als een poes wakker willen worden in een ruimer, wijder en losser leven?

Wonderlijk genoeg heeft de natuur dát – in de vorm van het diepere bewustzijn – als belangrijkste onderdeel in ons menselijke fabriekje ingebouwd.
Hoe te ontdekken?

Leg alles maar even kalm en zacht stil. Ook de tijd. Hiermee doorbreek je alle oude patronen. Dicht vanbinnen kun je nu de ruimte ervaren waar geen enkel richeltje of enige angst of enig oordeel te vinden valt. Het is daar leeg, ruim en vrij. Klaar om jou energie te geven.
Hoe simpel en moeiteloos is onze eigen natuur. Ontdek dat. Geef jezelf die vrijheid.

 

Scroll naar top