WIE BEN JE ?

WIE BEN JE?

Het gaat er niet om wat je doet maar wat je BENT

Wij als mensen zijn innerlijk altijd bezig met oordelen over onszelf… of we wel goed of slecht of nuttig of nutteloos bezig zijn geweest.  Daar hangt in feite onze stemming vanaf. ‘Hmmmm, had een goed gesprek met mijn oude tante vanmorgen, later ook nog eens mijn klagende dochter opgebeurd. Toen mijn zolder helemaal opgeruimd. Goed bezig geweest dus vandaag’ zegt mijn innerlijke kritische stem die als een moralistische meester mij beoordeelt of ik vandaag wel de moeite waard was.

Leven is een soort van diploma behalen met elke dag meer en meer groeipunten. En als we minder punten behalen zijn we ontevreden over onszelf en worden we, als dat langer duurt, depressief.

Maar zijn we dat in feite? Is alles afhankelijk van wat we doen?

Nee, in feite gaat het niet om onze handelingen maar om de persoon die de handelingen uitvoert. De persoon die in feite in ons woont. Die persoon is een heel ander mens dan de mens waarover we oordelen en waarover we ons kritisch uitlaten omdat hij verkeerd of goed zou handelen. Die dieper innerlijke persoon is onze vrije lege staat die ieder van ons kan ervaren.

Het is onze stille innerlijke persoonsloze niemand die geen eigenschappen heeft. Moeilijk? Welnee!! Luister gewoon nu innerlijke naar jezelf. Daar is wie je bent. Hoor je? Niemand is daar…

Ontspan maar en dan word je vanzelf een innerlijk niemand

Scroll naar top