Het Heilige Atoom

HET HEILIGE ATOOM

foto Janine Krekelberg

Elke moeilijke omstandigheid waarmee we geconfronteerd worden doet ons veranderen, verschaft ons nieuw inzicht.
Dat is de les in dit leven waar we van klas tot klas doorheen moeten.

Leven op aarde betekent botsingen hebben, nieuwe ervaringen opdoen, stemmingen van onszelf en van elkaar verduren zoals boosheid, trots, jaloezie, opgewondenheid, verveling en nijd. Al die verschillende lichtinvallen, al die stemmingen in ons, zijn als de verschillende kleurenfrequenties van de regenboog, weerspiegeld in de stemmingskleuren van de aura en de chakra’s, die weer verbonden zijn met het universum.

Maar hoe opmerkelijk. We ontdekken dat al die stemmingsverschillen gaandeweg ons minder uit het veld slaan. We worden steeds minder het slachtoffer van onze wispelturige humeuren. Van de beweging van het ene uiterst blije naar de beweging van het andere uiterst bedroefd zijn, komt de bewegende slinger gaandeweg meer in het midden tot rust. Er komt meer inzicht, rust en balans, hetgeen zich weerspiegelt in elk chakra waarin meer licht en ruimte ontstaat. Ons middelpunt wordt duidelijker, we worden stabieler, we aarden en we gaan meer het grote geheel zien.

Dat laatste laat zich voelen in de werking van de chakra’s. In elk middelpunt ontwaakt het heilige atoom. Dat voelt aan als vurige lichte lege helderheid in ons lichaam, dat naar elk deel van ons wezen uitstraalt. Door de inwerking van dat ene heilige atoom smelten alle oude onzekerheden en angsten. Eén atoom dat alle liefde in zich draagt en alles als een heilig vuur doet ontbranden!
Dat is het proces dat we in iedere meditatie steeds weer doormaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top