LIJFELIJK ZACHT WORDEN

LIJFELIJK ZACHT WORDEN

foto janine krekelberg

Als een mens het even niet meer ziet zitten, als hij ontmoedigd is of wanhopig twijfelt aan zichzelf, dan kan hij één ding doen. Gewoon uit zijn stoel opstaan en langzaam, héél langzaam, stapje voor stapje van de ene kant van de kamer naar de andere kant lopen. Alleen maar heel langzaam lopen en verder niets.
Helpt dat? Ja dat helpt.
De mens doorbreekt hiermee zijn harde angstlaag, zijn ijslaag van emoties, en slaat zo een wak in zichzelf om in een wijde zee van ruimte terecht te komen. Langzaamaan ontdooit hij en wordt hij zacht in alle spieren.

Laten we er vaker aan denken om zo nu en dan zacht te worden in het leven. Want de harde muur van oorlog en innerlijke strijd en boosheid is niet bestand tegen een grotere werkelijkheid. ­Hardheid en weerstand wijken terug voor de sterke kracht van Nu. Zacht worden is het beste medicijn om weer ruim en heel te worden.
Zacht worden betekent dat we weer bereikbaar worden voor onszelf.
Zacht worden betekent dat we de scheidingsmuur tussen onszelf en de buitenwereld verwijderen.
Zacht worden betekent dat we weer in contact komen met onze innerlijke stroom van beweging.
Zacht worden betekent dat we weer beschikken over inspiratie binnen de kracht van het moment zelf. We krijgen weer een beetje zin in het leven.
Zacht worden betekent dat onze helderheid terugkeert en we met aandacht onze handelingen kunnen verrichten met veel meer lichtheid.

Laten we het zacht worden gaan beoefenen.
Dat is de meest eenvoudige en praktische spiritualiteit van alledag.

 

Toelichting van Janine op de keuze van haar foto:

Het is niet toevallig dat voor vandaag deze meditatie is uitgekozen. We hebben zachtheid nodig in de wereld om tot verandering en heelheid te komen.
De veer die staat afgebeeld symboliseert de zachtheid. Iedereen kent wel het gevoel van een vogelveer in de hand:   hoe je er zacht over kunt strijken en wat dat in je op kan roepen. Daarnaast zie ik in de veer ook een stevige ruggengraat, die het geheel kracht geeft.
De prachtige lijnenstructuur in de veer geeft de fijnheid weer die samengaat met zachtheid. De sterke veren zelf zijn weer verbonden met de vogel zelf, die daardoor kan vliegen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top