DE BIJENKORF

DE BIJENKORF

foto janine krekelberg

De natuur is ons allermooiste lesmateriaal.
We hoeven maar een bijenkorf te bestuderen om te weten hoe de hemel op aarde eruit ziet. Al eeuwenoud staat de bijenkorf bekend als een geheimzinnige wereld die volmaakt geordend is. Toch zijn er in de korven geen verkeersbordjes, opgelegde wetten of politieke partijen aanwezig om de schitterende ordening te handhaven.
Er is maar één ongeschreven wet van waaruit de bij vol lust en energie zijn werk kan doen. Zonder aanzien des persoons werken alle werkbijen voor dit ene hoogste doel: in dienst te staan van hun allerhoogste Koningin. Dat is het doel dat hen ten diepste dag en nacht leidt en waar ze zelfs voor sterven. Een doel vanuit een oergeheim dat niemand kent. De bij gehoorzaamt blindelings aan een hogere wet van volkomen ordening. (Honing is niet voor niks zo verzadigend zoet en geneeskrachtig!)

Laten wij zijn als de werkbijen: Onze optimale natuur zó te verwezenlijken dat we vanuit de rust en de overgave kunnen werken. Iets anders kan ons niet gelukkiger maken, dan op te gaan in de toewijding aan de allerhoogste. Om van daaruit ons werk te doen zonder het allemaal voor onszelf te willen opeisen.

————————————————————————————————————–

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

De foto laat in werkelijkheid een boomschors zien, maar ik kan me bij dit beeld meteen een bijenkorf voorstellen. De gangetjes en inhammetjes in het hout, zo mysterieus. Wat is er gaande binnenin deze boomschors?Ik kijk naar een wereld op zich. De open poortjes van de grotachtige tunneltjes en kamertjes lokken mij om naar binnen te gaan; ik voel me dichtbij het oergeheim van de natuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top