BRIEF ter inspiratie

Brief ter inspiratie.

Sinds de coronatijd probeer ik regelmatig voor degenen die daar behoefte aan hebben een aantal ondersteunende video’s te maken. Zo zijn er korte staande of zittende en langere complete yogalessen, verschillende gesproken meditaties, het helende morgengebed (heel inspirerend!) en binnenkort ook een aantal stiltemeditaties met een kleine inleiding en een paar voorafgaande ademhoudingen.
Al deze video’s zijn te vinden onder het kopje video’s op mijn website www.lbyoga.be
Deze video’s zijn natuurlijk niet perfect (ik ben – o shame – beslist geen perfectionist*) en ze benaderen ook niet een werkelijke yogales. Maar toch…alle video’s zijn bedoeld om weer thuis bij jezelf te komen. Hoe bevrijdend en noodzakelijk in deze tijd!

Toch weet ik dat niet iedereen even makkelijk de discipline thuis kan opbrengen om naar een video of een gedeelte ervan te kijken of te luisteren. Maar wanneer je een redelijk vast moment hiervoor inlast – wekelijks of zelfs dagelijks of om de dag – misschien samen met iemand, en varieert van video (wees overigens ook niet vies van herhaling, ga op je eigen gevoel af), zal je merken dat je er steeds meer plezier aan beleeft. Het heeft het effect van een lieflijk, noodzakelijk, regelmatig, klein onderhoud dat direct invloed heeft op je humeur voor die dag. Bovendien hoeft zo’n vast gekozen tijdsmoment helemaal niet lang te zijn!

En het werkt! Voor mij is het heel fijn om te horen hoe mensen via deze video’s dat stukje kwijtgeraakte zelf weer terugkrijgen. ‘Zo inspirerend en bevrijdend’ ‘zo leeg weer in mijn hoofd’ ‘voel me herboren’ ‘heb mezelf weer ruimte en rust gegund’ ‘het is weer zo fijn!’ zijn vaak de reacties. Dat stimuleert mij om gewoon met mijn video’s door te gaan zolang de corona ons thuis houdt.**
Want ik weet: niets is zo makkelijk dan in deze tijd weg te zinken in een algehele mineur-volks-onrust, in een insluipende groeps-negativiteit die rondwaart als een gevaarlijker virus dan die van het covid, omdat het ons hele emotionele en energieke systeem sluipenderwijs ondermijnt. Hoe makkelijk laten we ons niet meesleuren en overmeesteren door het denken, de media, onze zorgen en ons zinloos voelen omdat we geen contact meer met onszelf hebben.
Realiseer dat we veel meer zijn dan een verlengstukje van de wereld, het virus en zijn emotionele beroering. We zijn veel meer! Onze natuur is energiek, vloeibaar, veranderlijk en licht.
Roep jezelf weer tot leven! Ga ademen! Ontwaak weer en neem daarvoor de tijd…essentiële heilige tijd.
Goddelijke tijd is belangrijker dan de tijd die we verspillen aan zoveel zeurende onzin.
—————————————————————————————————————————

PS* Inmiddels beschik ik nu over een piepklein prachtig Shure omnidirect clip-on microfoontje. Wow! Aan het geluid hoeft het dus niet langer meer te liggen!

PS** Ik krijg nu vaker reacties van mensen over het feit dat ze heel graag wat terug willen doen in de vorm van een betaling. En dat is zo lief.
Je kunt daarom een vrijwillige bijdrage storten op mijn rek.nr. NL38 INGB 0004 1845 95 t.n.v. Liesbeth Romijn o.v.v. “dana”.  ‘Dana’ is vanuit de boeddhistische traditie gezien een manier om je dankbaarheid te tonen vanwege verkregen inzichten en ervaringen omtrent het bevrijden van het bewustzijn. Het beoefenen van Dana, oftewel vrijgevigheid, schept vreugde en geeft energie. Dat benadrukte de Boeddha steeds weer in zijn onderricht.
Zo zie je hoe geven en ontvangen wederzijds afhankelijk zijn van elkaar als een uitwisseling van oprechte dankbaarheid.

1 reactie op “BRIEF ter inspiratie”

  1. Lieve Liesbeth,
    Hartelijk bedankt voor de fijne videolessen waar ik regelmatig gebruik van maak.
    Hopelijk kunnen we elkaar weer spoedig live ontmoeten.

    “Dana”
    Groetjes Ans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top