MYSTIEKE MEDITATIE

MYSTIEKE MEDITATIE

foto janine krekelberg

‘Liefde stijgt op uit de leegte’ schrijft Krishnamurti in een van zijn meditaties. Het is het antwoord op alle wegen naar de zin van het leven: de werkelijke liefde te vinden. De werkelijke liefde die het hart in brand steekt tot er geen as meer overblijft.
Daarvoor is ridderlijke dapperheid nodig om iedere keer van de geijkte paden durven af te wijken. ‘Met fiere moed’ zoals de middeleeuwse mystica Hadewijch dat uitdrukt om onze halsstarrige gewoontes los te durven laten en zonder enige houvast het lege pad naar de grondeloze grond te durven opgaan. In het hart is de leegte te vinden. In het hart brandt de hele wereld weg en krijgt de liefde vrij baan.

—————————————————————————————————————–

TOELICHTING VAN JANINE OP DE KEUZE VAN HAAR FOTO:

Het oog verlokt om grondeloos diep in het oneindige hart te vallen.

——————————————————————————————————————

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top