De Cyprioot (2)

DE CYPRIOOT (2)

Jaren geleden schreef ik dit verhaal. Nu herschreven…

Opgewonden kwam hij de Loods binnen, tien minuten eerder dan normaal, en ik zag aan zijn ogen dat hij me iets speciaals wilde laten zien.
“Ta ta ta ta!” Hij zette twee kleine prachtig gepolijste doorzichtige voorwerpjes neer op de bank; het ene was een kunstig geslepen piramide, zeer fijn van binnen bewerkt met tientallen samenkomende stralen in de top, en het andere een schitterende geslepen hanger als een soort bloem. “Nou, wat vind je ervan?”, zei hij veelzeggend, mij diep aankijkend. “Tja, dat ziet er ongelooflijk mooi uit”, zei ik “Is het van kristal?” Nee, het was van glas. En daar begon hij vol geestdrift te vertellen.

Hij had die dag op zijn werk een geweldig iemand ontmoet. Het was een man uit Cyprus, die alle mensen ver te boven was in bewustzijn. Hij wist alles van energieën af, vooral van energieën die vervuilende stralingen veroorzaakten. Daarom had hij zijn kunstig geslepen glazen voorwerpen in het leven geroepen die als energetische krachtvelden bedoeld waren om de mens te bevrijden van negativiteit. Een glazen hanger om je hals en alle negatieve energie loste op. Een glazen piramide op je werk of op je bureau thuis, en de werk- of leefplek werd volkomen gezuiverd. Onder je bed een duur geslepen glasstaaf en alle negatieve straling verdween. “En een bijzondere vent!! Dat zal je niet kunnen geloven. Maar hij is ons ver vooruit want hij zit meer buiten zijn lichaam dan erin. Ja, zo’n mens maak je maar één keer in je leven mee”  Intussen haalde hij zijn telefoontje uit zijn zak en ik moest nog meer voorwerpen van geslepen glas bewonderen. Het was inderdaad práchtkunst wat ik zag. “Kijk, zo’n hangertje kost 125,00 euro en de piramide 150,00 euro.”
“En heb je er eentje gekocht?“ vroeg ik. “Nee, deze heb ik zomaar gekregen van hem. Maar ik ga die niet dragen hoor.” “O nee?”  “Ben je mal, dat doe ik niet. Maar het is toch geweldig hè, zo’n man! Want voel de energie maar eens van de piramide.” En hij ging met de punt van de piramide vlak langs de binnenkant van zijn hand. “Weet je dat de kracht van een piramidevorm niet aan de puntige bovenkant zit maar aan de onderkant?”, zei ik hem.

De Cyprioot bleek een bijzonder knappe kunstenaar te zijn maar tevens een hele slimme koopman die op indrukwekkende wijze de gevoelige ziel voor zich wist te winnen. Niet al te moeilijk in deze tijd, waarin de mens zich omringd weet door negativiteit. Een peulenschilletje. Er valt veel te slijten aan een lichtgelovig mens. Overigens, een gewone ijzeren pook onder het bed doet evenveel energetische wonderen.
Maar geef de slimme koopman eens ongelijk! De mens heeft er veel geld voor over. Het is de oude volkswijsheid, waar beslist waarheid in schuilt, die hij imposant in een duur jasje heeft gestoken en met kunstige schoonheid aan de gretige man brengt. En de mens wil het ook.

Diezelfde avond, wat heet toeval, stelde vlak voor de les iemand de vraag: “Hoe kan ik omgaan met de negativiteit van een ander mens? Zijn daar speciale stenen voor die ik bij me kan dragen?” Ik zei dat daar zeker wel mineralen of (half)edelstenen of armbanden of oefeningen of visualisaties of symbolische beelden voor kunnen dienen (lees er maar boeken op na) maar zou het niet veel simpeler zijn om zo’n positieve krachtbron direct bij je te dragen? Namelijk in het eigen lichaam? Ligt immers de sterkst zuiverende krachtcentrale niet  opgeslagen in het kosmische heiligdom van de mens zelf?

Diep in ons midden ligt een EIGEN krachtcentrale verborgen. Daar heerst diepe rust. En waar rust heerst, vloeien in volkomen harmonie vanzelf elektrische stromen vrijelijk door ons heen en vindt het oneindige kosmische veld rondom ons direct aansluiting met de wereld in ons. We worden één groot elektromagnetisch veld.
Dat is de goddelijke kracht waarmee Christus op aarde de duivel en zijn vijanden kon weerstaan.
Alleen wij mensen zijn te onrustig. Wij hebben zo weinig contact met ons innerlijke leven en ons innerlijke lichaam dat we al snel door onze blinde onwetendheid beïnvloed raken door de buitenwereld en zijn negatieve moeizame omstandigheden. Daardoor zou een medicijn, een steen, een waarzegger, een gegronde overtuiging van wie god is, of de zekerheid van een goed inkomen of pensioen de remedie kunnen zijn. Daar hangt onze vreugde, onze pijn of onze hoop van af. Niet wetend dat we in onszelf een bevrijd heiligdom meedragen waarin veel vrijere en hogere waarden en wetten een rol spelen die veel minder afhankelijk zijn van de omstandigheden waarin we leven. In ons lichaam huist het hogere bewustzijn, en niet er buiten.

Daarom is het zo geestig wat de Cyprioot zegt. De Cyprioot is er trots op dat hij buiten zijn lichaam treedt, en in vele hogere (astrale) dimensies zegt te leven, hetgeen buitengewoon veel indruk op ons gewone-mensen-‘die-nog-niet-zo-ver-zijn’ maakt. Natuurlijk zijn zulke metafysische zaken allemaal mogelijk, maar het maakt het innerlijk van de mens er geen seconde gelukkiger of rustiger op. Integendeel… streef er maar niet naar. Het is in feite niet zo bijzonder wat de Cyprioot doet, want eerlijk is eerlijk: de gemiddelde mens leeft zelf óók altijd buiten zijn lichaam. Zijn denken zorgt ervoor dat hij zelfs niet in contact weet te komen met zijn lichaam. Het is daarom de allergrootste vorm van wijsheid om juist IN het lichaam te leren wonen. Dat is het werkelijk spirituele heiligdom van waaruit Christus en Boeddha leefden. Ook wij kunnen dat met vertrouwen oefenen. Liever gezegd, wij wonen er al lang in, alleen moeten we gaan beseffen dat we daarvoor de uiterlijke wereld en de beelden over ons ik in ons hoofd moeten durven loslaten om ons werkelijke zelf weer te zijn.

Als we dat kunnen, verandert op wonderlijke wijze de grofstoffelijke wereld in een stille fijne wereld. Daar is geen denken meer aanwezig. En als we ineens denk-loos worden, komen we in contact met ons stille wezen. En dat stille inwonende wezen in die fijnstoffelijke wereld is niet meer vatbaar voor welk negatief gebeuren, mens, recessie of crisis ook. Wonderlijk dat het zo werkt! Eigenlijk heel eenvoudig…De weg van even niet denken laat ons ervaren hoe we alle drukte en stress zien verdwijnen en het eeuwig oorspronkelijk lege veld zien verschijnen. Een diamant zo klein en zeldzaam.

Maar als dat niet lukt, kan wellicht een hangertje van 125,00 euro of een piramide voor 150,00 euro voor zolang een goede remedie zijn?

 

 

Scroll naar top