GELUKKIG NU-JAAR

GELUKKIG NU-JAAR

Wat kunnen we doen om dit nieuwe jaar écht als nieuw te laten voelen?

Laat het nieuwe jaar IN je lichaam vallen in plaats van ernaast. Als het zaad IN de vruchtbare grond valt, komt het op de juiste plek terecht en alle krachten en energieën vallen dan samen. Dan pas zwijgt alles en verschijnt het NU.

Of het nu 2023 is of 4089…het NU is het enige moment waar jij altijd in je geheel in verschijnt. Los van alle oorlogen en innerlijke strijd en tijdsomstandigheden. In geen enkel ander morgen- of straks- of gisterenmoment. In het nu woont jouw vrede en jouw eeuwigheid. Altijd.
Die vrede kan er niet zijn wanneer je altijd maar op weg bent naar het volgende moment en het daaropvolgende moment. Hijgend van rusteloosheid wensen we elkaar een liefdevol en vredig nieuw jaar toe – als een soort van wachtwoord om het nieuwe jaar in te mogen gaan – maar nooit ervaarden we werkelijk de vrede en de volheid van liefde. Alleen het NU kan je dat geven.

Laat het nieuwe jaar IN je lichaam vallen. Ontvang het in je borst, je buik en in je hart. Je zult een lichte tinteling door je lichaam voelen terwijl alles binnenin zacht wordt en stilvalt. Een stil loflied op het leven. Zo anders dan we gewend zijn.

 

Scroll naar top