ANGST … WAT BEN JE?

ANGST…WAT BEN JE?

Emoties als woede, angst, wanhoop worden alleen maar gevoed en bij elkaar gehouden door het verhaal dat erachter zit.

Stel, je bent heel woedend geweest en je gaat je woede in een boodschappentas doen. Je gaat naar een vriendin van je om haar je woede te laten zien en je toont haar de inhoud van je boodschappentas. Zij zal verbaasd in de boodschappentas kijken om te ontdekken dat er niets in zit. Waar is je woede dan? Ja, in mijn verhaal! Zonder verhaal geen woede.
Of stel, je bent heel bang en je pakt je angst in in een doosje en stuurt het op naar een goede vriend om het te delen. Hij zal je later vertellen dat hij een pakketje van je ontvangen heeft waarin niets zit. Leeg en niks…
Waar is in wezen je angst wanneer je niet uitvoerig en omstandig uitlegt, steeds weer, aan jezelf en aan anderen met vele kleurrijke verhalen waar je zo bang voor bent, wie er de oorzaak van je woede is, en door wat het komt dat je je zo onzeker voelt?

Zonder de gedachtes, de verbeelding en het verhaal erom heen blijft er niets meer over van je sterke emotie.
Vraag enkel maar aan jezelf: Kom maar angst, laat jezelf open en bloot eens aan mij zien. Dan verschijnt er niks. Als je naar binnen kijkt om je woede of je onrust te ontmoeten, ontdek je alleen maar stilte.

 

Scroll naar top