HET BINNENKAMERTJE

HET BINNENKAMERTJE

In alle beelden van goeroes en in alles wat door heiligen, wijze leermeesters, profeten en zieners gezegd en geschreven is, in alle heilige boeken en woorden wordt als kern die ene grote oneindige Stilte beschreven. Al die woorden verwijzen naar die ene onmetelijke leegte en oneindige stilte.

Het lijkt voor ons simpele mensen absoluut onbereikbaar en bijna ondoenlijk om dat te realiseren waar de zieners over vertellen.
Maar niets is minder waar.
Het is namelijk diezelfde heilige stilte die in ons hoofd, in ons lichaam, tevoorschijn komt wanneer we luisterend naar binnen in onszelf die zwijgende rust horen wanneer wij even absoluut zwijgend onze gedachtes stilleggen. Dát is de heilige zee van de eeuwigheid die we daar dan horen. Tijdloos dichtbij in ons!
Dat is het waar alle heilige leermeesters naar verwijzen. Luister maar…Dat is de geheime stille kern waarmee elk mens verbonden is. Angst, boosheid, ongeduld kunnen daar niet bestaan. Het is daar oneindig. Heilig en heel. Een andere wereld.

Wonderlijk hoe een Almachtig, Eeuwig, en Oneindig Stil Universum in ons diepste kleine binnenkamertje daar zijn eigen stille heilige plekje heeft gevonden. Elk moment kunnen we daar even op visite gaan, en stilletjes een kopje thee gaan drinken. Zo knus even samenzijn…en kalm worden.

Scroll naar top