WAT GEDACHTEGOLFJES

Gedachtes gaan altijd naar buiten en zijn verbonden met iets: verwachtingen, vergelijkingen, verlangens, teleurstelling, irritatie, woede…Misschien de gedachtes naar binnen brengen? Je zult zien…er blijft geen gedachte meer over in die innerlijke wondere wereld.

————————————————————————————————

Een mens is geboren met een sterk instrument van lichaam en geest, om alles te kunnen verdragen. In principe heeft hij niets nodig. Maar om dat te leren is hij op de duistere en moeizame aarde terecht gekomen om zich sterker bewust te worden van zijn oneindige onsterfelijke zelf.
Het probleem daarbij is, dat we ons mee laten slepen door onze emotionele gedachtes en van onszelf en van alles een punt te maken. We zijn zo serieus dat innerlijke vrijheid moeilijk verworven kan worden.

————————————————————————————————

Door mezelf lijfelijk zacht en ontspannen te maken verandert letterlijk mijn psyche. Het wordt stil. Op geen andere manier kan ik mijzelf weer terug vinden en mijzelf aanvaarden.

———————————————————————————————–

In plaats van een hijgende vis op het strand te zijn –  de zenuwachtige mens in zijn dagelijkse leven – laat ik mij door de vloed gewoon weer terugwerpen in de zee. Mmmm, me mee laten deinen met de golven en tijdloos te zijn.

———————————————————————————————

Stilte moet in stilte begrepen worden. Wees stil en probeer geen verklaring te vinden.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top