ONRUST IS OPGEHOOPTE OUDE DRANG

ONRUST IS OPGEHOOPTE OUDE DRANG

Waarom zijn mensen zo bang voor stilte?
Omdat er een koortsachtige drang voor activiteit  in ons huist. Eigenlijk zijn we bezeten, we kunnen niet stil blijven zitten omdat we menen dan dood te gaan. Onrust is een koortsachtige denkstaat. Een verdovend middel om te ontsnappen aan onszelf. We móeten iets doen of veranderen of verbeteren aan onszelf, anders zijn we verloren. Het is als de duivel die zegt: “Waarom verdoe je je tijd? Doe iets man. Ga door want het leven gaat door” De duivel kan niets met een lege geest. De mens heeft zich verkocht aan de duivel, waardoor zijn opgehoopte koortsachtige geest vol spanning makkelijk in woede kan uitbarsten. Maar het slimme verstand geeft een terechte reden voor die woede: het is de ander die zijn woede veroorzaakt.

Wat is dan ontspanning? Een staat waarin je energie zich nergens naartoe beweegt, niet naar de toekomst, niet naar het verleden. De energie IS er. In dit moment. Dit moment is meer dan genoeg…dan gaat energie nergens naartoe. Een kalme poel. Doe niets.  Ontspanning is ongemotiveerde energie. Je hoeft er niet voor te zwoegen. Er is geen spanning en geen angst.

In meditatie: Als een holle bamboestengel rust je lichaam ongedwongen (Tilopa)
En de holle bamboestengel wordt een fluit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top