WE HOREN NERGENS BIJ. ALLES IS GEWOON VAN ZICHZELF

WE HOREN NERGENS BIJ. ALLES IS GEWOON VAN ZICHZELF

Wanneer we leren innerlijk te voelen, komen we in verbinding met ons werkelijke zelf. De stilte die daarin van nature altijd aanwezig is, brengt ons naar de mens die we werkelijk zijn: ons diepe zelf.
Degene die we menen te zijn – ons ego met alle emoties en zorgelijke gedachtes – wijkt dan voor de radicale stilte, Tao,  waaruit alle ruis en gevecht verdwenen is.

Dan horen we nergens meer bij, want alles is gewoon van zichzelf. Een beleving waarmee we vertrouwd moeten raken. Het is onze verbinding met het werkelijke  NU, waarmee we simpel samenvallen en waarin alles gewoon van zichzelf is. Het wonderlijke is dat onze cellen in die staat van werkelijkheid tot leven gewekt worden zodat er nieuwe energie door ons heen gaat stromen. Hoe belangrijk is het dus om te leren die energie te ontvangen.
Door oefening worden we gevoeliger voor de werkelijkheid van onze innerlijke stilte:

Sta kalm rechtop en zet je voeten uit elkaar. Leg je handen voor je oren. Luister nu naar het innerlijke suizen. Het leert je naar binnen in jezelf te luisteren.
Til je hoofd dan op een inademing op en buig dan op een lange neurie diep naar beneden. Al die tijd met je handen voor je oren. Blijf beneden lui hangen, adem kalm in, en adem via je mond blazend uit. Zak steeds dieper weg naar beneden. Luister vanbinnen in je hoofd naar je adem. Neem hier de tijd voor!
Na een paar maal hangend te ademen, til je op een neurie je hoofd naar voren op (luister en voel de klank van de neurie in je hoofd resoneren). Adem in deze houding een paar maal kalm in en uit terwijl je je hoofd steeds een klein beetje meer optilt tijdens de uitademing.
Dan kom je eindigend met een lange neurie heel langzaam weer naar boven.

Blijf even staan en laat dan je handen van je oren zakken.
Je bent nu zo stil vanbinnen… Alles staat in contact met alles om je heen. Je hoort nergens meer bij. Heerlijk!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top